– Kunne dere tenke dere å bli sjef en dag?

De to studentene smiler.

– Ja, det kunne jeg helt klart tenke meg, sier Frid Helén Hop (23), som går fjerde året på Norges Handelshøyskole (NHH), mens femteårsstudent Maria Barstad (25) nikker.

Topplederbarometeret fra juni viste at 38 av Norges største bedrifter hadde utelukkende menn i ledergruppen. Seks av de største selskapene hadde heller ikke kvinner i styret, og kun 21 av de 200 største selskapene i Norge har en kvinnelig toppsjef.

– Dere lar dere ikke skremme av at det er så få kvinner i ledelsen i næringslivet?

– Akkurat det der er jeg veldig opptatt av, og har tenkt mye på – at veien nok er lengre for oss, sier Hop, som er studentrepresentant i skolestyret.

– Desto mer får jeg lyst til å vise at det går.

For at flere kvinner skal nå hele veien, er de to klare på hva som må til.

– Vi trenger flere forbilder, både på skolen og i arbeidslivet, sier Hop.

Ubalanse i kjønnsregnskapet

For det er ikke bare næringslivet som sliter. Tall fra Samordna opptak viser at NHH gjennomgående har hatt rundt 40 prosent kvinnelige søkere blant studentene de siste ti årene. Likevel ser det dårlig ut foran i forelesningssalen: Kun 18 prosent av professorene er kvinner, viser NNHs årsrapport.

I fjor kunne studentavisen K7 Bulletin melde at en ukjent gruppe hadde døpt om flere av skolens auditorier etter kvinnelige ansatte. Professor Christine Meyer fikk sitt eget auditorium, det samme gjorde Inger Stensaker. Til vanlig er det kun menn som har auditorium oppkalt etter seg på skolen.

Prorektor Linda Nøstbakken sier de er fullt klar over skjevheten, men at det er vanskelig å finne de kvinnelige søkerne. Dette på tross av at NHH både har øremerkede forskningsmidler til kvinner og aktivt forsøker å rekruttere kvinner til å velge mannstunge fag som finans.

– Vi rekrutterer fra et veldig mannsdominert felt, og der er det stor konkurranse om kvinnene. Er du kvinne og flink, kan du velge og vrake, sier prorektor Linda Nøstbakken.

Hun håper flere kvinner i studentmassen vil gi utslag senere, men understreker at det vil ta tid.

– Først skal vi utdanne dem, og så må næringslivet gjøre sitt.

Kunne vurdert «hookeforbud»

Sakene som gikk i vår om trakassering av kvinnelige studenter på NHH, har også fått rektoratet til å reagere. Det er innført faglig opplegg i fadderukene, og formulert egne kjerneverdier for forventet oppførsel ved NHH.

– Å gjøre dette til et miljø som kvinner har lyst til å være i, er et viktig mål i seg selv, sier Nøstbakken.

Student Caroline Grundekjøn (24) er for tiden i permisjon, etter at hun i fjor opplevde hets på nettstedet Jodel som følge av at hun sto frem som varsler. Hun synes det er positivt at skolen tar grep, men savner at tiltak får konsekvenser.

– Bevisstgjøring er bra, men ikke nok alene. Jeg savner en større tydelighet hos NHH. Dette er et steg i riktig retning, men et lite ett, sier Grundekjøn.

Flere studiesteder og -programmer, blant annet på NTNU, har innført såkalt «hookeforbud», der faddere ikke får lov til å ha sex eller kline med ferske studenter i fadderuken. NHH har ikke innført en slik regel for oppstartsperioden.

– Et «hookeforbud» med tilhørende sanksjoner ville for eksempel sendt et tydelig signal om hva skolen tolererer og ikke. Bare se til NTNU, der får man ikke være fadder lenger om man bryter forbudet, sier Grundekjøn.

«Ikke finn deg i noe!»

Tidligere NHH-student og direktør i NHO-reiseliv Kristin Krohn Devold forteller at det var med tungt hjerte hun leste sakene som gikk i vår om trakassering på sin gamle skole. Devold forteller at hun opplevde NHH-miljøet som inkluderende, og har derfor kastet seg rundt for å være mentor i fadderukene på sin gamle skole.

– Dette gjør vi for å sikre oss at de beste hodene går til norsk næringsliv, sier en entusiastisk Devold.

Kristin Krohn Devold stiller som mentor i fadderukene på NHH.
Kristin Krohn Devold stiller som mentor i fadderukene på NHH. (Foto: Kristin Svorte)

Devold synes det er bra at skolen arrangerer faglig opplegg i fadderukene, og har tatt skikkelig tak i miljøet ved skolestart.

– Det er nulltoleranse for trakassering i næringslivet, og da burde det også være slik for studenter, sier Devold.

Oppfordringen hennes til Barstad, Hop, Grundekjøn og deres kvinnelige medstudenter er krystallklar:

– Er du student i et mannsdominert miljø, er det kanskje lett å tenke «ja, ja, litt kan jeg finne meg i». Men ikke gjør det. Si fra med en eneste gang, og ikke finn deg i noe!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Står oppført på «verdens største svarteliste»
Hva har disse og tusenvis av andre nordmenn til felles med tunge kriminelle og internasjonale terrorister?
01:35
Publisert: