Universitetet i Tromsø har flest utestengte, med 30 studenter per 2. mars, viser en gjennomgang universitetsavisen Khrono har gjort.

Ni universiteter og høgskoler har færre enn fem studenter i fellesregisteret RUST – Register for utestengte studenter – som ble tatt i bruk i 2014.

Studenter kan utestenges i maks tre år, og når utestengelsen er over, blir alle data slettet. Grunner til å bli utestengt inkluderer falske vitnemål og fusk. Farlig atferd eller brudd på taushetsplikt kan også føre til utestengelse, i tillegg til at man kan bli utestengt etter en skikkethetsvurdering.

Ikke overrasket

Leder Håkon Randgaard Mikalsen i Norsk studentorganisasjon (NSO) er ikke overrasket over at det foregår fusk og vitnemålsjuks, med tanke på at det er nesten 300.000 studenter i Norge.

175 av dem som er utestengt, er tatt for juks, mens bare 16 er funnet uskikket for yrket utdannelsen fører til.

– 16 er lavt, og antakeligvis for få, sier Mikalsen, og legger til at det nok henger sammen med at uskikkede studenter heller veiledes ut av studiene, enn at det fremmes sak for skikkethetsnemnda.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Man mister ikke følelsene selv om man har en brutal jobb. DN ble med Namsfogden på oppdrag
02:33
Publisert: