Det er allerede bestemt at Universitetet i Nordland (UiN) og Høgskolen i Nesna (HiNe) skal slå seg sammen.

Nå får de Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) med på laget.

Fra nyttår fusjonerer de under navnet Nord universitet.

Det melder Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Fellesstyret ved UiN/HiNe og styret ved HiNT anbefalte nylig sammenslåing av alle tre institusjonene. Regjeringen har i dag bestemt at de sammen blir et nytt universitet fra nyttår.

Les også: Reform legger press på små høyskoler

- Sterke fagmiljøer

– Jeg er glad for at dialogen mellom institusjonene har ført frem. Nord universitet vil ha alle forutsetninger for å skape sterke fagmiljøer for lærerutdanning og sykepleierutdanning. Også innen akvakultur er potensialet stort for et universitet som dekker en stor del av Norges kyst, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

Institusjonene har selv foreslått navnet Nord universitet.

Sammenslåingen er en del av strukturreformen – arbeidet med å lage en ny struktur i universitets- og høyskolesektoren.

Onsdag ble det kjent at regjeringen legger til 100 millioner i potten for fusjonsarbeid blant universiteter og høgskoler, og bevilger totalt 175 millioner i 2016.

Rektor ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT), som også fusjonerer ved nyttår, mener imidlertid at fusjonene kommer til å koste mer.

Les også:

NTNU blir landets største universitet

Student? Dette betyr statsbudsjettet for deg  

Etterlyser flere studieplasser dnPlus

Søketjeneste: Sjekk opptakskravene til alle landets studier her  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.