PISA-undersøkelsen viser at norske 15-åringer gjør det klart bedre i naturfag, matematikk og lesing enn for tre år siden og er blant de beste i OECD i lesing.

Men samtidig viser undersøkelsen at stadig flere sier de blir holdt utenfor og at dobbelt så mange som i 2003 føler de ikke passer inn, ifølge Aftenposten. I tillegg svarer færre elever at de lett får venner.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) forteller at det kommer en egen rapport til våren, der PISA-forskerne går inn i disse spørsmålene.

– Dette er en helt avgjørende del av skolen. Vi har ikke en god skole hvis elevene blir flinkere i matematikk og flere blir mobbet.

Elevorganisasjonen mener PISA viser at vi går mot en skole hvor elevene presterer noe bedre, men hvor færre trives og hvor skolemiljøet blir stadig dårligere.

– Dette er uakseptabelt, og vi forventer at resultatene om trivsel og mobbing blir tatt på like hardt alvor som resultatene om matematikk, lesing og naturfag, sier leder Sylvia Lind. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.