– Vi har egentlig ikke forberedt oss noe spesielt. Vi har tatt det som det kommer, og hadde ikke ambisjoner om å vinne, sier Ingrid Pedersen.

Tredjeårsstudenten på siviløkonomstudiet ved Norges Handelshøyskole (NHH) gikk likevel helt til topps i NM i økonomi - sammen med medstudentene Sigurd Nørstebøen og Lars Stemland Eide.

– Da har vi fått bekreftet at teorien sitter, i hvert fall, sier hun.

Finalen var tredje og siste runde av den uhøytidelige - men prestisjetunge - konkurransen mellom økonomistudenter over hele landet. Arrangør Econa fikk rekordmange påmeldinger i år, 171 studentlag med i alt 468 deltagere.

Rundt halvparten av lagene ble silt ut i første runde, da studentene måtte svare på 60 flervalgsoppgaver på én time.

Studentene to poeng bedre

Her fikk Pedersen og lagkameratene, NHH-laget «Optimum», over 85 prosent av maksimal poengsum.

Det er noe annet enn DN-lesernes resultat: Flere tusen har så langt prøvd seg på de samme spørsmålene studentene fikk i konkurransen. I snitt har leserne svart riktig på 5,3 av 10 spørsmål. Studentsnittet er 7,2 poeng av 10.

17 prosent av DN-leserne har fått høyere poengsum enn studentsnittet.

 

 

 

Pedersen vil likevel ikke hovere.

– Det er ikke så rart. Vi har det jo ferskt i minnet. Hvis det er 20 år siden man gikk på skolen husker man ikke slike detaljer, det skjønner jeg godt, sier hun.

De to andre rundene var forbeholdt mer praktisk bruk av økonomikunnskapen, gjennom ulike caseoppgaver.

– Vi lå ikke så godt an før finalen, men fikk gode tilbakemeldinger fra juryen og Danske bank som laget finalecaset. Jeg tror vi skilte oss ut med en god presentasjon, sier Pedersen.

Og hva skal de bruke den ferske NM-tittelen til?

– Godt spørsmål, vi ble veldig overrasket selv. Det er kjempegøy, og vi har fått mange gode tips underveis. Det er selvfølgelig litt morsomt med rivaliseringen mellom skolene. Vi sa før finalen at vi håpet at et NHH-lag skulle vinne. Så får vi se om vi forsvarer tittelen til neste år, sier økonomistudenten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.