I et rettsdokument fremgår det at Donald Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort skal ha fortsatt å holde kontakten med sin tidligere medarbeider Konstantin Kilimnik mens han jobbet for Trump i forkant av presidentvalget i 2016. FBI mener Kilimnik har bånd til Russlands militære etterretningstjeneste.

Ifølge rettsdokumentet, som delvis ble offentliggjort torsdag etter et lukket rettsmøte mandag, sier etterforsker Andrew Weissmann at et møte Manafort og Kilimnik hadde i august 2016, har en substans som går «bredere enn det vi trodde», og at «vi tror det er et motiv her». Han sier møtet er av stor interesse for etterforskningsteamet.

«I kjernen på det som undersøkes»

– Dette går, tror jeg, i kjernen på det spesialetterforskeren undersøker, sier Weissmann, som jobber for spesialetterforsker Robert Mueller, som leder granskningen.

Manafort og Kilimnik skal blant annet ha snakket om ukrainsk politikk på møtet, som skal ha blitt holdt i New York, men det er uklart hva mer møtet dreide seg om. Det kommer imidlertid frem i rettsdokumentet at også Rick Gates, Manaforts forretningsparter, deltok på møtet.

De ha tatt en rekke forholdsregler i forbindelse med møtet, blant annet ved å forlate stedet hver for seg.

Tidligere valgkampsjef Paul Manafort er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

En podkast om bløff, bil og børs!

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump: – Vi har den heteste økonomien i verden
01:30
Publisert: