– Ikke sant – denne meldingen er 100 prosent falsk, skriver Trumps talsmann Sean B. Spicer på Twitter.

Ifølge den britiske avisen The Sunday Times ønsker Trump å møte Putin på sin første utenlandstur, angivelig bare få uker etter at han er innsatt som president.

Trump ønsker ifølge avisen å nullstille USAs forhold til Russland, slik daværende president Ronald Reagan gjorde da han møte Sovjetunionens siste leder Mikhail Gorbatsjov i Reykjavik i 1986.

Sunday Times oppgir ingen kilder til sin sak, men hevder at Putin er villig til å møte Trump på Island. Islandske myndigheter har imidlertid ikke fått noen henvendelser fra Trump.

– Den islandske regjeringen har ikke mottatt noen forespørsel angående dette, sier landets utenriksminister Gudlaugur Thor Thordarson.

– Hvis myndighetene i Washington kommer med en formell forespørsel til den islandske regjeringen om å organisere et møte i Reykjavik, vil vi se positivt på dette og gjøre det til vårt bidrag for å forbedre forholdet mellom USA og Russland, husk møtet i Höfdi i 1986, legger han til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.