I fremleggingen av Statsbudsjettet foreslår regjeringen en justering av studiestøtten som vil gi studentene 316 kroner mer i måneden.

Det skuffer Norsk Studentorganisasjon (NSO).

- Vi vet ikke hva regjeringen mener er et godt nivå på studiestøtten. Forslaget sørger for at studentene ikke får dårligere råd til neste år, men det burde strengt tatt være en selvfølge. Vi er tydelige på hva som er studentenes krav, det er på tide at regjeringen tydeliggjør sine ambisjoner, sier leder Therese Eia Lerøen.

I dag får studentene 100.920 kroner årlig i lån og stipend fra Lånekassen. Tidligere i perioden ba Stortinget regjeringen om å lage en plan for øking av studiestøttens lengde og omfang.

Studentene ønsket seg at studiestøtten knyttes til grunnbeløpet i folketrygden (G), økes til 1,5G og fordeles over elleve måneder.

Velferdstinget i Oslo og Akershus stiller seg bak dette.

- Studentbevegelsen har i en årrekke etterlyst et større løft i studiestøtten, sier leder Sigrid Mæhle Grimsrud.

NSO utfordrer dagens regjering til å ta ansvar og øke utbetalingene.

- Vi mener at i dette statsbudsjettet må studiestøtten opp på minst 1,2G for å få en troverdig start på den nødvendige opptrappingen, sier Eia Lerøen.

Studentparlamentene enige

- Det er synd at en økning i studiestøtten nedprioriteres nok en gang, sier leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen Johanne Vaagland.

Heller ikke Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) er imponert over studiestøtten.

- Studenter har ikke gode nok økonomiske rammer til å fokusere på studiene. Det er skuffende at regjeringen ikke prioriterer å gi alle like muligheter til å studere på heltid, sier leder Julie Paus-Knudsen.

Idag ble det også klart at regjeringen ønsker å heve maksbeløpet for BSU-sparing til 300.000 kroner.

Les også:

Venter betydelig større arbeidsledighet  

Regjeringen tror oljeprisen stiger

Neste år går Norge med underskudd  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.