Lærer-lederen avviser innvendingene mot at det blir altfor dyrt å regelfeste maksimalt 15 elever per lærer for de minste, maks 20 fra 5. klasse. Sukk over at det i praksis er umulig å få tak i nok nye lærere preller også av.

–Arbeidsgiverne i KS får skyld seg selv for at de ikke har arbeidet godt med rekruttering. Det ville ikke være oss imot om lærernes status ble hevet. Og lønnen, Normen kan i seg selv virke rekrutterende, sier Handal.

Hva har opptatt deg mest siste uke?

–Statsbudsjettet. Minstenormen for lærertetthet.

Noe du gjerne skulle sett ugjort?

–Jeg pleier ikke tenke så mye i den retningen. Så nei.

DN mener: Ugrei pengebruk på Gul Wednesday dnPlus

Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til Knut Arild Hareide. Og til KrFs Hans Fredrik Grøvan og Anders Tyvand, som var stortingsrepresentant for KrF i forrige periode og arbeidet godt for skolen. Han kom ikke inn igjen nå, men han fortjener også en hilsen

Hva gjør du i helgen?

–Hviler meg. Så skal jeg i smalahovemiddag med gode venner. Det gleder jeg meg til.

Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

–Jeg er ganske glad i å lage mat. Det ville vært fårefilet med Tabbouleh. Tabbouleh er en Midtøsten-spesialitet, veldig godt. Hovedingrediensen er bulgur (forkokte, knuste hvetekorn red. anm.) med krydderier og grønnsaker. Til dette drikker jeg gjerne et lite glass rødvin. Men jeg er ikke spesielt opptatt av dessert.

Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

–Pensjon. Spørsmålet om samordning av offentlig og privat tjenestepensjon. Dette er krevende, men også spennende. Og jeg liker jo å forhandle.(Vilkår)