Flere menn enn kvinner får pengestøtte hjemmefra, viser en spørreundersøkelse Sentio har utført for Universitas og Norsk studentorganisasjon (NSO).

Halvparten av de spurte som studerer ved Universitetet i Oslo, får penger hjemmefra for å klare seg økonomisk. Tallet for dem som studerer ved Handelshøyskolen BI og Westerdals, er 31 prosent. Ved Oslo Met får 25 prosent av studentene penger fra foreldrene.

- Kan ha konsekvenser

Undersøkelsen viser også at det er flest i aldersgruppen 21 eller yngre som får penger fra foreldre.

–⁠ Sju av ti studenter sier de ikke kan studere uten å ha deltidsjobb. Det kan ha konsekvenser for studiene, og man får ulike forutsetninger for å lykkes i utdanningen, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder for Norsk studentorganisasjon til Universitas.

913 studenter fra hele landet har deltatt i undersøkelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.