I Norge kom nylig tallene for Samordna opptak, og over 100.000 nye studenter har fått vite hvor de skal studere til høsten. Mange tar opp studielån for å støtte den ofte skrantne økonomiske situasjonen studenter befinner seg i. 

Det gjør de også i USA, men amerikanske studenter har nylig mottatt en gledelig nyhet. New York Times skriver at fem milliarder dollar i gjeld på studielån kan forsvinne på grunn av manglende dokumentasjon.

National Collegiate Student Loan Trusts er en av de største eierne av studielån i USA, og nå kan deler av gjelden bli slettet av amerikanske dommere som en følge av at de ikke har dokumentasjon på hvem som har lånt pengene. 160.000 av lånene er blitt misligholdt, og selskapet har kjøpt dem fra bankene som lånte ut pengene i første omgang. I denne prosessen kan oversikten over hvem som har lånt pengene blitt borte. 

Til sammen har lånene med manglende dokumentasjon en verdi på fem milliarder dollar. 

Stort problem

Forbes skriver at gjeld på studentlån er et stort problem i USA. Mer enn 44 millioner studenter skylder til sammen 1400 milliarder dollar, ifølge nettstedet. 

Det er det nest høyeste gjeldskategorien i USA, bare slått av boliglån. 11 prosent av studentlånene i USA blir misligholdt hvert år. 

National Collegiate Student Loan Trusts saksøker ifølge Forbes tusenvis av lånere hvert år, inkludert 800 så langt i år, for å få betalt tilbake pengene. Noen av disse sakene har de tapt når de ikke har hatt nok dokumentasjon, og det er dette som igjen kan skje nå. (Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: