Det er fortsatt en stund til påske og eksamenstid. Likevel ligger mobiler på lydløs i veskehaugen oppe ved tavlen i klasserommet på Norges miljø- og biovitenskapelige universitetet (NMBU) på Ås.

Åtte av skolens økonomistudenter fordelt på tre lag er kommet videre til andre runde av Norgesmesterskapet i økonomi. Da er det bort med hjelpemidler, tanken på at solen skinner og at konkurransen er helt frivillig. Nå skal det løses oppgaver – og vinnes.

– Ihvertfall over de andre skolene i Oslo og Akershus. Vi er jo en litt «up and coming» skole, så hadde vært gøy å vise at vi er best, sier Elisabeth Vale Opdal.

– Og Trondheim. De må vi slå. De fikk altfor mange poeng i første runde, sier tredjeårsstudent Hans Aage Bjørge i gangen før den to timer lange testen begynner.

– Kanskje vi burde toppet laget. Vi får tenke på det til neste år, sier Line Dalen.

Doblet antall deltagere

I alt har 171 lag og totalt 468 studenter deltatt i konkurransen i regi av Econa, medlemsforeningen for masterutdannede økonomer. Det årlige, uoffisielle norgesmesterskapet arrangeres for annen gang og har mer enn doblet antall deltagere siden ifjor.

I første runde fikk studentene én time på seg til å svare på 60 flervalgsoppgaver innenfor områdene administrasjonsfag, metode, regnskap og revisjon, bedriftsøkonomi, etikk og samfunnsøkonomi.

Spørsmålene er laget av fagkomiteene i Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdannelse (NRØA), der representanter for økonomiutdannelser over hele landet sitter.

Prøv deg på de samme spørsmålene og se hvordan studentene gjorde det i quizen øverst i saken!

Rundt 80 lag gikk videre til andre runde der studentene fikk to timer på seg til å løse en caseoppgave i regnskap og revisjon, laget av revisjonsselskapet BDO.

Torsdag 26. mars møtes de ti beste lagene til finalerunden i Stavanger.

Ingen lag fra Ås gikk videre til finalen. Der møtes lag fra Trondheim, BI Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Høgskolen i Bergen og Norges Handelshøyskole (NHH). NHH stiller sterkt med fire av de ti finalelagene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.