Samordna opptak la tirsdag frem opptakstallene for høsten 2019.

99.319 personer har fått tilbud om studieplass til høsten 2019 via Samordna opptak. Det er 100 flere enn i fjor. Av litt over 137.000 søkere er over 121.000 kvalifiserte for opptak til minst ett studium, viser tallene fra Samordna opptak. Totalt har åtte av ti av disse søkerne fått tilbud om studieplass, og over halvparten har kommet inn på sitt førstevalg.

Medisinstudiet i Oslo er fortsatt studiet med det høyeste opptakskravet. I år må søkerne til denne linjen, med oppstart på høsten, ha minst 68,5 karakterpoeng for å komme inn på den ordinære kvoten. For de med førstegangsvitnemål er poenggrensen 60,7 prosent.

For søkere med førstegangsvitnemål, som er opptil 22 år gamle, er det Honours-programmet, studieretning realfag, ved UiO, som er nytt av året, som har det høyeste opptakskravet med 61,1 karakterpoeng.

DN har samlet den nye statistikken fra Samordna opptak i en egen søketjeneste. Her kan du finne poenggrensene («karaktersnittet») for alle landets studier i årets opptak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.