Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener kvalitet ikke prioriteres høyt nok i høyere utdanning. Nå vil han gå gjennom pengestrømmen til norske universiteter og høyskoler.

– Studentene oppgir at de i gjennomsnitt bruker 27,5 timer i uken på studiene. Samtidig får 60 prosent av studentene karakteren C eller bedre. Det er ett av eksemplene vi mener viser at forventningene institusjonene har til studentene kanskje ikke er høye nok, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til Bergens Tidende.

Han mener finansieringssystemet for universiteter og høyskoler kan være noe av nøkkelen for å bedre dette. Slik finansieringen fungerer i dag, får utdanningsinstitusjonene en sum penger når studenter begynner, og en sum når de avslutter. Isaksen mener dette kan være en oppmuntring for studiestedene til å ta imot flere studenter på fag som er billige å drive.

– Bygger du opp fag med ekstra kostnader knyttet til enten oppfølging, utstyr eller til å ha et høyere akademisk nivå, får du ikke automatisk mer finansiering for det. Mange stiller spørsmål ved om dette systemet legger godt nok til rette for at institusjonene skal sette kvaliteten i høysetet. Det tror jeg det er god grunn til å gjøre, sier Isaksen.

Nå setter Kunnskapsdepartementet ned et utvalg som skal vurdere finansieringssystemet og komme med forslag til forbedringer.

Les også: Kunnskapsministeren vil ha flere mattekjendiser

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.