Med brødrene Peder og Nicolai Løvenskiold på eiersiden har den private høyskolen Westerdals ACT blitt en pengemaskin.

DN skrev i lørdagsutgaven om hvordan de to privatskoleinvestorene har tømt skolekassen for store summer blant annet gjennom kompliserte transaksjoner og fusjoner:

Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud  (for abonnenter)

Dette til tross for strenge regler og forbud mot utbytte, og til tross for et krav om at pengene skal komme elevene til gode.

– Jeg ble overrasket over det DN skriver. Det kan gå ut over ryktet til skolen vår. For det første håper jeg ikke dette skal påvirke Westerdals, vi jobber hardt for å få til at de tre fusjonerte skolene skal bli ett fellesskap. Det er dumt og veldig kjedelig hvis ting vi ikke kan påvirke ødelegger for det arbeidet vi gjør, sier Olav Event.

Han begynte på Westerdals nye strategi- og pr-linje i høst og er leder for studentsamfunnet på skolen. Jobben hans er å skape et studentmiljø på tvers av de tre tidligere skolene Westerdals, NITH og NISS, som nå alle er en del av Westerdals ACT etter fusjonen høsten 2013.

– Opp til departementet å vurdere

Westerdals sitter med 100 millioner kroner i gjeld til Anthon B. Nilsen-konsernet etter fusjonen, og må betale årlige avdrag på rundt 15 millioner kroner til konsernet i ti år fremover. Pengene må tas fra statsstøtten eller skolepengene. Andre inntekter finnes knapt.

– Hva synes du om det?

– Jeg er ikke inne i det økonomiske her. Det er opp til Kunnskapsdepartementet å ta stilling til om det er gjort noe feil. Jeg føler vi får nok midler til studentaktiviteter og de fasilitetene vi trenger, sier Event.

– Er ditt inntrykk at pengene kommer studentene til gode?

– Man kan alltid si at noe er feil, at det mangler en skjøteledning, at det mangler noe utstyr i klasserommet. Det er normalt på de fleste skoler. Men som leder for studentsamfunnet synes jeg dialogen med hele administrasjonen er god og har ikke lagt merke til noen mangler, sier studentlederen.

Les hele historien om hvordan skolekassen ble fylt opp - og så tømt:

Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud  

Les også:

Krangler om millionregning for en bod  

- Det mest meningsløse jeg gjør er å taste inn KID-nummer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.