Markeringen var i regi av UiO og Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. I tillegg til kronprinsen deltok også forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Under sin tale sa Nybø at det er bred politisk enighet om å etablere et slikt utdannelsestilbud.

– En god offentlig samtale får vi først når samfunnsaktører deltar på like premisser. En viktig jobb er derfor å sørge for relevante utdannelsestilbud etter de kvalitetskrav og standarder vi har, sa hun.

– Universitetet i Oslo har gjennom Det teologiske fakultet landets fremste fagmiljø på dette feltet. Vi ser det som en naturlig del av vårt samfunnsoppdrag å svare på utfordringen vi nå har fått, sa rektor Svein Stølen til UiOs nettsider etter at Stortinget i desember bevilget midler til utdannelse av religiøse ledere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.