Høsten 2017 var det åtte studenter og våren 2018 var det seks studenter som gikk opp fra karakteren D til A etter å ha klaget på karakteren de fikk på bacheloroppgaven sin ved UiO.

Blant dem som klaget over å ha fått en C, var det til sammen 55 som fikk karakteren A etter ny vurdering, ifølge Universitas , som skriver at en stor andel av studentene var fra Psykologisk Institutt (PSI).

Studenter ved PSI sier til studentavisa at de opplever karaktersettingen på instituttet som tilfeldig, og flere av dem som fikk karakteren sin oppjustert to eller tre karakterer, har problemer med å skjønne hvorfor.

Innfører sensorveiledning

–⁠ Vi er klar over at det er noen veldig uheldige utfall, det er veldig dumt. Det er et problem på alle norske utdanningsinstitusjoner, sier Bjørnar Hjulstad, administrativ studieleder ved PSI.

Situasjonen har ført til at det fra høsten av innføres sensorveiledning i alle fag. I tillegg åpnes det for en tredje sensurrunde om spriket mellom eksamen og klage er to karakterer eller mer.

–⁠ Vi som alle andre synes dette er leit, og vi gjør det universitetet og Kunnskapsdepartementet ber oss om å gjøre, sier Hjulstad.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Har du plukket plast langs kysten i sommer?
Hør hva Erna Solberg og andre på Havet-konferansen svarer på spørsmål om de har plukket plast på strendene.
01:18
Publisert: