– Vi har hatt en dugnad. Nå er den over. Vi må sikre at undervisningstilbudet til høsten blir godt nok, og dette må ikke gå på bekostning av de ansattes fysiske eller psykiske helse, sier jusprofessoren til Khrono.

Den 12. mars stengte landets universiteter og høgskoler, og ansatte måtte gå over til å undervise digitalt. Det er usikkert hvor lenge dette kommer til å vedvare.

Sammen med kolleger ved Universitetet i Oslo peker Langfjord derfor på flere tiltak som må iverksettes når høsten kommer. De etterlyser også en krisepakke på mer enn utdannelsespakken på 500 millioner som er lovet i revidert nasjonalbudsjett.

– Dersom man skal ha fysisk undervisning til høsten kan man ikke ha det med så mange studenter i samme auditorium som man har hatt til nå. Da klarer man ikke å holde regelen om en meter avstand, sier Langford.

Studentene må dermed deles i mindre grupper, og det trengs flere ansatte til å undervise dem, påpeker professoren, som også understreker at de vitenskapelig ansatte må få tid til å forskning og formidling.

– Man må avlaste ansatte. Selv har jeg nesten ikke forsket i det hele tatt på to måneder, sier han til Khrono.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.