Dermed stiller samtlige norske universiteter og vitenskapelige høyskoler seg bak oppropet fra Norsk studentorganisasjon mot de foreslåtte endringene i stipendordningen som ble fremmet av regjeringen i forslaget til statsbudsjett for neste år, skriver Universitas.

Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) mener endringen skal motivere flere til å fullføre høyere utdanning. I den nye ordningen vil 25 prosent av studielånet kunne bli gjort om til stipend på grunnlag av studiepoeng, mens de siste 15 prosentene bare vil bli omgjort for dem som fullfører graden.

Rektor Mari Sundli Tveit ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås er styreleder i Universitets- og høgskolerådet. Hun sier til Universitas at regjeringens forslag treffer dårlig og ikke bygger opp under livslang læring og tverrfaglighet.

– Dessuten er det klokt å bytte studieløp hvis man ombestemmer seg, og ikke noe man skal straffes for, sier hun.

Arbeiderpartiet har nullet ut stipendkuttet i sitt alternative forslag til statsbudsjett som legges fram tirsdag. Partiet går også inn for å opprette 3.000 nye studieplasser og plusser på regjeringens forslag om tilskudd til 2.200 nye studentboliger med ytterligere 800.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik skriver du en god jobbsøknad: Dette skal med, og dette styrer du unna
02:51
Publisert: