Artikkelen oppdateres. 

Høyskolen Kristiania har inngått intensjonsavtale om å kjøpe Westerdals Oslo ACT fra Anthon B. Nilsen Utdanning AS. 

I en pressemelding lagt ut på konsernets nettsider heter det at Anthon B Nilsen Utdanning vil satse mindre på statsstøttede høyskoler. 

Det skriver også at den har valgt å satser på allmennutdannelsen som drives på konsernets skole Bjørknes, samt satser med på yrkesutdannelse og voksenopplæring. 

Målet er ifølge meldingen at partene skal få på plass en endelig avtale i månedsskiftet januar/februar 2017.

Westerdals eies av Anthon B Nilsen, som eies av brødrene Nicolai og Peder Løvenskiold og Reidar og Gunnar Holsts legat. 

Privatskolen har vært i hardt vær etter at DN ifjor høst skrev om hvordan Westerdals’ eiere flyttet over 100 millioner kroner fra skolene til morselskapet, til tross for forbud mot utbytte. Dette skjedde i forbindelse med fusjonen av NITH, NISS og Westerdals i 2013.

Flere pågående tvister

Skolen har dessuten flere søksmål på trappene: DN skrev også at Westerdals tok for høye skolepenger i en årrekke. Flere hundre elever har gått til sak for å få igjen penger, mens en annen, stor gruppe elever aksepterte et forlik før sommeren år.

Westerdals har nektet å godta kravet om å betale tilbake millioner i statsstøtte, og har i stedet varslet at den går til søksmål mot Kunnskapsdepartementet. 

I pressemeldingen heter det at «Høyskolen Kristiania er som kjøper fullt orientert om de tvistene Westerdals Oslo ACT er involvert i med tidligere studenter og Kunnskapsdepartementet. Som ny eier vil Høyskolen Kristiania forholde seg profesjonelt og ansvarlig til Westerdals Oslo ACTs arbeid med tvistesakene og utfallet av disse.»

– Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT har relaterte utdanningstilbud og er en god strategisk match. Slik vi ser det, passer disse to høyskolene som hånd i hanske. Vi har lenge ment at Westerdals Oslo ACT ville være juvelen i skolekronen vår, sier adm. dir. Solfrid Lind ved Høyskolen Kristiania i pressemeldingen.

– Anthon B. Nilsen Utdanning har vedtatt en strategi for fremtiden som tilsier mer satsing på yrkesutdanning og voksenopplæring og mindre satsing på statsstøttet høyskolevirksomhet. Derfor svarte vi positivt da vi ble kontaktet av Høyskolen Kristiania med et ønske om å overta Westerdals Oslo ACT, sier styreleder Lars Buer i Anthon B. Nilsen Utdanning i pressemeldingen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Hvor er samvittigheten?
Westerdals-studenter ut mot eierne: - Hvor er samvittigheten?
02:12
Publisert:
Westerdals tilbyr tidligere elever 40-62.000 kroner på konto før sommeren
Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye.
02:36
Publisert: