Stadig flere vil ha godkjent utdannelser fra utlandet. I fjor mottok Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) over 7.500 søknader om godkjenning, en økning på vel 15 prosent fra året før.

Største søkerland er som de siste årene Polen, med til sammen 1.255 søknader om utdanninger. På de neste plassene følger Litauen, Serbia og Filippinene.

– NOKUT opplever en stor økning i antall søknader om godkjenning av utenlandsk utdanning. Vi ønsker å bidra til at kandidater med utenlandsk utdanning skal få brukt kompetansen sin i det norske arbeidsmarkedet. Det er derfor gledelig at stadig flere søker om godkjenning av utdanningen sin, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

Syria ble femte største søkerland i 2015, med en merkbar økning hvert kvartal.

NOKUT opplyser at de gjør løpende vurderinger av tilliten til syriske utdanningsdokumenter, og til nå har tilliten vært vurdert som tilstrekkelig god, slik at de fleste søknadene har vært behandlet på ordinær måte gjennom dokumentbasert saksbehandling.

NOKUT har også opplevd en søknadsvekst fra andre flyktningland som Eritrea, Afghanistan, Irak og Iran.

Mørland regner med at økningen i søkertallet vil fortsette i 2016, dermed vil saksbehandlingstiden også øke. I fjor lå den i snitt på vel halvannen måned.

Les også:
Storaksjonær selger i Hexagon: - Såklart det er en hyggelig gevinst

Mitsui kjøper seg inn i Hexagon

Se DN Tv: Slakter velger billig-kjøttdeig
Slakter velger billig-kjøttdeig
Han dytter ut 90.000 kjøttdeigpakker i døgnet. Inge Fatland ser ingen grunn til å kjøpe merkevare-kjøttdeig fremfor billigkjøttdeig.
00:50
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.