– Jeg fikk helt sjokk. Verden raste for meg, sa restauranteier Mohsen Gargari (47) i Oslo tingrett i slutten av forrige uke.

Der krangler Gargari og Norges største bryggeri Ringnes om avtalen og millionerstatning etter at samarbeidet ble avsluttet fra Ringnes’ side.

I april ifjor kjøpte restauranteier Mohsen Gargari fra Holmestrand seg inn i Oslo Bar Konsept, et selskap som var mellommann og formidlet øl og andre drikkevarer fra Ringnes til utesteder i hovedstaden. Gargari hadde betalt tre millioner kroner for 40 prosent av aksjene. En måned senere leste en sjokkert Gargari på tekst-tv at Økokrim og skattemyndighetene hadde gått til razzia og pågrepet flere personer tilknyttet Oslo Bar Konsept og en daværende Ringnes-ansatt. Disse ble mistenkt for korrupsjon.

– Det skulle vise seg ikke å være en særlig god investering, sa Gargaris prosessfullmektig Joar Heide om Gargaris aksjekjøp.

«Snakkis blant kundene»

Saken mot den Ringnes-ansatte er siden henlagt, og bryggeriet avsluttet ifjor samarbeidsavtalen med Oslo Bar Konsept.

– Razziaen medførte veldig dårlig publisitet for oss, og dette ble en snakkis blant kundene våre i Oslo. Ringnes valgte å avslutte samarbeidet fordi det var veldig skadelig for oss, og vi var redd for vårt rykte, sa regionsjef for uteliv i Oslo i Ringnes Knut Terje Førre i retten.

Ringnes ønsket imidlertid å inngå en ny samarbeidsavtale med Gargaris Norsk Bar og Restaurant Partner as. Førre fikk solide referanser på Mohsen Gargari og «hadde en god magefølelse», fortalte han under sitt vitnemål. Foiler med avtalevilkår ble signert i august ifjor, og Gargari la opp til et ølsalg på to millioner liter og en årlig bonusutbetaling på 7,5 millioner kroner over den femårige avtaleperioden. Tilsammen kunne selskapet hans tjene 32,5 millioner på å være mellommann for Ringnes.

150.000 glass fra Kina

I slutten av november ifjor kom imidlertid Ringnes på andre tanker, og varslet at de ville ut avtalen med seks måneders oppsigelsestid. Mohsen Gargari hevder femårsavtalen er uoppsigelig, og krever erstatning og sluttvederlag.

– Jeg bestilte egne glass i Kina som skulle ha merkene Frydenlund og Ringnes, 150.000 glass. Hva skal jeg med det hvis jeg ikke hadde en femårsavtale, hva skal jeg med så mange glass, sa Gargari i tingretten.

Ringnes hevder det ikke foreligger noe avtalebrudd fra bryggeriets side, og at avtalen var oppsigelig med seks måneders skriftlig varsel. Regionsjef for uteliv i Oslo i Ringnes Knut Terje Førre forklarte at han ville samarbeide med Mohsen Gargari, men måtte akseptere at andre høyere opp i Ringnes hadde bestemt seg for å avslutte avtalen. Årsaken Førre oppga i retten var mistanke om «en relasjon» mellom Gargari og en kjent 53-årig utelivsaktør som er siktet etter politirazziaen ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Dømt for tapping av øl-selskap


  Mattilsynet stengte kjøkkenet til Lorry i Oslo


 

Les hele avisen