Kjetil Wiedswang

Kommentator i Dagens Næringsliv

Tider henruller: Julens tiår

Julens suksess skyldes dens evne til å omskape seg selv. Dette skjedde på 2010-tallet.

Publisert: Oppdatert:

Julemarkeder, der en kan kjøpe juggel, gløgg og kortreist tradisjonsmat i desembersørpen, blir markedsført som en «gammel tradisjon». De aller fleste norske julemarkedene er imidlertid etablert etter årtusenskiftet – og tok for alvor av det siste tiåret. I år er det rundt 200 i Norge, og dette markedet ligger i Spikersuppa i Oslo.
Julemarkeder, der en kan kjøpe juggel, gløgg og kortreist tradisjonsmat i desembersørpen, blir markedsført som en «gammel tradisjon». De aller fleste norske julemarkedene er imidlertid etablert etter årtusenskiftet – og tok for alvor av det siste tiåret. I år er det rundt 200 i Norge, og dette markedet ligger i Spikersuppa i Oslo. (Foto: Per Ståle Bugjerde)