Under Nordic Business Forum Sweden forrige uke var svensk-finske Kjell Anders Nordström et av trekkplastrene.

Nordström er professor, økonom, forfatter og foredragsholder. Han forsker på bedriftsstrategi, multinasjonale organisasjoner og globalisering, og ble i fjor utpekt som en av verdens 30 fremste ledelses-guruer.

– Den digitale revolusjonen skjer ti ganger raskere enn den industrielle revolusjon. Og den teknologien vi har tilgjengelig i dag er 300 ganger mer kraftfull enn ved den industrielle revolusjon. Det betyr at det politiske og økonomiske systemet nå utsettes for en kraft som er 3000 ganger sterkere enn den industrielle revolusjon. Dette forklarer den frykten som verden opplever. Og det forklarer fenomenet Donald Trump, sa Nordström følge Veckans Affärer.

– Jeg sier ikke at det er bra

Professoren ser også flere megatrender som de neste 30 årene vil forandre verden slik vi kjenner den.

En av disse er at vi står overfor den raskeste urbaniseringen i historien.

– Dere ble født inn i en verden med 200 land, og dere kommer til å dø i en verden av 600 superbyer som står for nesten all økonomisk aktivitet. Disse byene kommer til å utgjøre 80 prosent av verdens befolkning og opptil 95 prosent av bruttonasjonsproduktetet (Bnp). Alt i løpet av bare 30 år, sa Nordström ifølge VA.

Han har stor tro på Sverige og Norden, men tror utkanten i Sverige, som for eksempel Värmland og Gotland, mildt sagt vil gå triste tider i møte.

– Hvis du reiser dit, vil du finne tre alkoholikere, noe unger og et par galninger. Det er det som er tilbake, alle andre har dratt. Jeg sier ikke at det er bra. Men jeg sier ikke at det er dårlig heller. Det eneste jeg sier er: bli vant til dette, sa Nordström ifølge Veckans Affärer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.