Det har ikke skortet på sterke reaksjoner på Donald Trumps mange presidentordrer og utspill den korte tiden han har sittet i presidentstolen.

Særlig innreiseforbudet har vakt sterke reaksjoner. Terrorforsker: – Ren idioti av Trump.

Trumps beslutning om å umiddelbart starte bygging av mur på grensen mot Mexico har heller ikke gått upåaktet hen.

Nå har imidlertid «Trumps mur» fått passet sitt påskrevet av en venn og eiendomsmagnat som tidligere har bygget skyskrapere i Florida for Trump.

Milliardæren Jorge Perez, som er oppvokst i Colombia med cubanske foreldre, sier han kort tid etter at Donald Trump tok sete i Det hvite hus fikk en epost fra presidenten med spørsmål om han var interessert i å bidra med å bygge muren mot Mexico, skriver Bloomberg

– En mur for hva da?

Svaret var negativt, og reaksjonen til Perez var neppe hva Trump hadde sett for seg.

– Muren er det mest idiotiske påfunnet som jeg noensinne har hørt eller sett i hele mitt liv. En mur for hva da? Tror dere en mur kommer til å stoppe folk som er sultne? Høy sysselsetting i Mexico, økonomisk vekst i Mexico og likestilling i Mexico er det som kommer til å stoppe folk fra å komme over grensen, sier Perez til Bloomberg.

Perez med sin utenlandske bakgrunn spøkte også i Bloomberg-intervjuet om hvilken side av muren han selv ville havnet på.

Bloomberg har ikke fått noen tilbakemelding fra representanter for Det hvite hus på sin henvendelse om kommentarer til uttalelsene fra Perez.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:

DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

Hør sendingen i din podcast-spiller. Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.