Filippinenes president ble i slutten av august anklaget for forbrytelser mot menneskeheten, og ble for andre gang på litt over et år klaget inn til Den internasjonale straffedomstolen i Haag i forbindelse med en blodig «krig» mot narkotika.

Anklagen er basert på seks konkrete drapstilfeller siden Duterte ble president på Filippinene i 2016.

Nå reiser presidenten selv tvil om sin egen helse.

Duterte (73) skal gjennomgå en andre runde med koloskopi på tre uker, da legene ønsket flere vevsprøver, skriver Reuters. Det fortalte han under en tv-overført middag i presidentpalasset der han var vert for soldater og politibetjenter.

Men dette var første gang han syntes å bekrefte at han kunne ha helseproblemer.

- Ikke mer behandling hvis det er tredje stadium

– Jeg vet ikke hvor jeg er nå fysisk sett, det må jeg vente å se. Men er det kreft, så er det kreft og da vil jeg fortelle dere det. Hvis det er tredje stadium, blir det ikke mer behandling. Jeg vil ikke forlenge smerten i dette embetet eller noen steder, sa Duterte.

Duterte er kjent for et stramt tidsprogram og lange taler, gjerne flere ganger om dagen. Men den siste tiden har han stadig oftere vært borte fra offentligheten. Dette har satt fart på rykter om sviktende helse, og at regjeringen har forsøkt å holde dette skjult.

Talen i presidentpalasset torsdag kommer bare få dager etter at president Duterte for første gang erkjente at han har gitt tillatelse til utenomrettslige drap i kampen mot narkotika på Filippinene.

Da utfordret han alle som kritiserer hvordan han styrer landet.

– Jeg fortalte militæret, hva er min feil? Har jeg stjålet så mye som en eneste peso? Min eneste synd er de utenomrettslige drapene, sa Duterte ifølge The Guardian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes forteller deg det viktigste du bør vite om mandagens statsbudsjett
02:19
Publisert: