Onsdag nedgraderte kredittvurderingsbyrået Moody’s Kinas økonomi. De er særlig bekymret over den galopperende gjeldsveksten i landet.

Nedgraderingen ble ikke tatt nådig imot av kinesiske myndigheter som kalte den «fullstendig grunnløs».

Men det er ikke bare Moody's som er bekymret over gjeldsutviklingen i Kina. Mange er bekymret. Blant annet OECD, som ber Kina redusere gjelden og bli grønnere, og finansinstitusjonen CLSA som mener misligholdte lån i Kina er langt høyere det offisielle statistikker viser.

Nå går også Carson Block, grunnleggeren av shortsalg-selskapet Moddy Waters, ut og advarer om at Kinas kredittproblemer på et tidspunkt vil nå et ubehagelig brytningspunkt, skriver Bloomberg News.

Triks

– På et tidspunkt vil dine gamle synder hjemsøke deg. Til slutt kommer regnskapets dag, og det vet jeg. Jeg kan bare ikke si om det kommer om to måneder, to eller 20 år, sier Block til Bloomberg.

Block sier Kinas kredittproblem i sporene av den globale finanskrisen vil nå et brytningspunkt som vil sende sjokkbølger gjennom økonomien.

Selv så fortsetter Carson Block å shortselge aksjer som er notert på Hong Kong-børsen. Men han mener det er naivt å bare shortselge Hang Seng-indeksen da det finnes selskaper som myndighetene i Kina ikke vil tillate å mislykkes. Trikset er å finne bransjer og selskaper som vil bukke under uansett hva de kinesiske myndighetene gjør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: