– Foreløpig er ikke spørsmålet blitt stilt, men om vi ble spurt, ville vi ikke stått i veien, sa Baerbock i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1.

I et intervju på tyske ARD søndag kveld sier forsvarsminister Boris Pistorius at han «venter en avgjørelse innen kort tid».

Flere land ønsker å sende stridsvogner til Ukraina, men de tyskproduserte Leopard-stridsvognene kan i utgangspunktet ikke sendes videre uten tysk samtykke.

Tyskland har så langt ikke vært villig til å gi det, men Polen har truet med å sende stridsvognene uten å få godkjennelse fra Tyskland.

Demonstrering av en Leopard-stridsvogn i Tyskland i 2011. Flere har presset Tyskland på at de burde godkjenne at stridsvognene sendes til Ukraina.
Demonstrering av en Leopard-stridsvogn i Tyskland i 2011. Flere har presset Tyskland på at de burde godkjenne at stridsvognene sendes til Ukraina. (Foto: Michael Sohn)

Blant annet har det vært spekulert på at Tyskland forutsetter at USA går med på å sende Abrams-stridsvogner. Det har Tyskland formelt avvist.

Ukraina har gjentatte ganger bedt om å få stridsvogner og sier det er helt nødvendig for å kunne bekjempe de russiske styrkene.

Tidligere på søndagen sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende 14 britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner til Ukraina.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.