Et eller annet sted inne i hovedkvarteret til Elon Musks romfartsselskap Space X finner det en eksklusiv skole for briljante barn. Skolen heter Ad Astra og er utelukkende finansiert av Elon Musk selv.

Det var Ars Technica som først omtalte saken, og er siden gjengitt av blant annet CNBC, Washington Post og Bloomberg.

Syvåringer skal løse atomvåpenpolitikk

Det er for det meste barn av ansatte i SpaceX som går på skolen. I fjor søkte 200 familier for 12 plasser, og måtte gjennom evnetester utviklet av barnepsykologer. Skolen har 50 studenter mellom 7 og 14 år.

På den mystiske skolen jobber elevene i grupper for å løse noen av vår tids største utfordringer: roboter, atomvåpenpolitikk og faren fra kunstig intelligens, ifølge Ars Technica.

Elon Musk har i flere år advart mot kunstig intelligens, og mener det utgjør en reell eksistensiell trussel for menneskeheten.

Bygger kamproboter

Ifølge dokumenter fra de amerikanske skattemyndighetene finansierer Musk skolen selv. I 2014 og 2015 donerte han 475.000 dollar til skolen. Innholdet på skolens hjemmeside er nokså mager med et bilde av et krater, en epostadresse for kontakt og innlogging for foreldre.

Ifølge Ars Technica startet Musk skolen etter at han selv tok hans egne barn ut av en privatskole i Los Angeles for begavede barn.

På skolen lærer elevene å programmere, matte, datavitenskap og kjemi. Elevene har også brukt tid på å bygge kamproboter, der en av dem er blitt utstyrt med en flammekaster. Musk er en ivrig tilhenger av flammekastere og leverte i mai sine første 1000 flammekastere til kunder gjennom selskapet Boring Company.

På skolen Ad Astra blir det ikke utøvd sport, og ikke undervist i musikk eller språk.

På skolens Linkedin-profil skriver den at den tror på å utvikle fremtidige ledere gjennom multidisiplinær problemløsning.

«Ad Astra tror på å promotere en forkjærlighet for læring, varig nysgjerrighet og ubegrenset fantasi», står det.(Vilkår)

Konsernsjef om ledere som mangler kvinnelige toppkandidater: – De kan ringe til meg, så skal jeg foreslå en hel rekke
Petter Stordalen, Stein Erik Hagen, Knut Hartvig Johannson og Maria Moræus Hanssen deltok onsdag på rundebordskonferanse om mangelen på kvinnelige toppledere i næringslivet.
02:46
Publisert: