Dette melder Reuters. Den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja skal tidligere ha representert interessene til FSB i en sak som omhandlet eiendom i Moskva mellom 2005 og 2013. FSB er etterfølgeren til det beryktede sovjetiske byrået KGB. 

Dokumenter fra russiske domstoler som Reuters har fått tak i forteller om arbeidet Veselnitskaja gjorde for FSB. 

Reuters understreker at dette ikke betyr at Veselnitskaja jobber for russisk etterretning eller regjeringen i landet. Obama-administrasjonen sanksjonerte FSB i fjor for rollen de sier etterretningstjenesten hadde i hackingen av det amerikanske presidentvalget. 

Ifølge Reuters lurer republikanske senatoren Charles Grassley på hvorfor Veselnitskaja i det hele tatt fikk lov til å komme inn i landet. 

Møtet mellom advokaten og sønnen til Trump skapte oppsikt da Trump jr. selv la ut epostene han hadde utvekslet med den britiske pr-agenten Rob Goldstone i forkant. Goldstone sa at Veselnitskaya ville gi Trump jr. kompromitterende informasjon om Hillary Clinton. 

«I love it»

Den yngre Trump var svært fornøyd da han fikk høre tilbudet om russisk informasjon. «I love it», skrev han i svaret til Goldstone, og skrev videre at det passet spesielt bra senere sommeren 2016. 

Trump jr. offentliggjorde epostkorrespondansen da han fikk vite at The New York Times hadde tenkt å publisere den. Både Veselnitskaja og Trump jr. har siden sagt at de ikke snakket om Clinton på møte.

Veselnitskaja har en rekke høytstående klienter i russisk næringsliv, og har i en årsreke kjempet mot den såkalte Magnitskij-loven. Den straffer russere innblandet i korrupsjon og andre former for kriminalitet. 

Daværende kampanjesjef Paul Manafort og Trumps svigersønn Jared Kushner var også til stede på møtet. 

Flere til stede

Etter at nyheten om møtet som fant sted i Trump Tower ble kjent, har det kommet en nye rapporter i mediene om flere som var til stede. Den russisk-amerikanske forretningsmannen Irakly Kavaledze er en annen som skal ha vært til stede, ifølge CNN.

 I tillegg til Kaveledze var Trump jr., Veselnitskaja, Kushner, Manafort, Goldstone og den en amerikansk-russiske lobbyisten Rinat Akhmetsjin alle til stede, i tillegg til andre som ikke har fått navnene offentliggjort. 

Kaveledze er blitt anklaget for å drive med hvitvasking av mer enn 1,4 milliarder dollar, skriver The Guardian. Også han har forbindelser til Aras Agalarov, forretningsmannen som brakte Trumps Miss Universe-kåring til Moskva i 2013.

I eposten til Goldstone står det at Trump jr. bare måtte ta kontakt med Agalarovs sønn om han ville ha mer informasjon. (Vilkår)

Sauseskolen: Hjemmelaget majones
Sauseskolen: Hjemmelaget majones.
00:57
Publisert: