– Om tredve år vil coveret på Time Magazine med Årets toppsjef høyst sannsynlig være en robot. Den husker bedre enn deg, den teller raskere enn deg, og den blir ikke sint på konkurrentene, sa Ma i en tale på China Entrepreneur Club, gjengitt av CNBC.

Men grunnleggeren av netthandelselskapet Alibaba mener maskiner og roboter ikke kan erstatte mennesker, men at de kan gjøre mange jobber som mennesker ikke klarer. Ma mener vi må se på roboter som «menneskelige partnere», ikke som motstandere.

Spår tøffe tider

Ma mener de neste tiårene kommer til å bli smertefulle for menneskene, blant annet på grunn av økt bruk av såkalt kunstig intelligens (AI) og forstyrrelser utløst av internett og ny teknologi på stadig flere områder.

– De kommende tredve årene vil smerten i verden bli mye større enn gleden, fordi vi vil støte på stadig flere problemer, sa Ma.

Han peker blant annet på sosiale konflikter forårsaket av roboter og kunstig intelligens, fordi disse mangler menneskelige sosiale antenner og empati.

Ma mener alle selskaper som ikke er koblet opp til internett vil slite tungt fremover.

Jack Ma (52) regnes blant de rikeste og mektigste personene i verden, med en formue på rundt 30 milliarder dollar. Ma var den første kinesiske forretningsmannen som ble avbildet på forsiden av magasinet Forbes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Jeg har bokset i 70 år
Birger «Biggen» Olsen (86) har fremdeles kraft i slagene.
02:59
Publisert: