Aksjekursen i Alphabet Inc. fikk et solid løft i handel utenom børs da selskapet la frem resultatene for første kvartal like etter at de amerikanske børsene stengte mandag kveld.

Alphabet gjorde det bedre enn analytikerne hadde trodd på forhånd, med et resultat på 9,93 dollar per aksje, mens det var ventet 9,28 dollar per aksje. Selskapet slo analytikernes forventninger både med hensyn til omsetning og resultat.

Alphabet-kursen steg umiddelbart tre prosent, men roet seg etter hvert ned.

Google har gjort grunnleggerne Sergey Brin (til venstre) og Larry Page til noen av klodens rikeste personer.
Google har gjort grunnleggerne Sergey Brin (til venstre) og Larry Page til noen av klodens rikeste personer. (Foto: Paul Sakuma/AP/NTB Scanpix)

Løft med Uber

På grunn av nye regnskapsregler må selskapene som er børsnotert i USA nå for første gang også regnskapsføre urealiserte gevinster og tap i selskaper og andre investeringer. Det betyr at Alphabets omstridte eierandel i transportselskapet Uber for første gang er regnskapsført, med en verdi på rundt tre milliarder dollar.

Resultatene viser at det fortsatt er annonseinngangen som sørger for brorparten av både omsetningen og resultatet. Men Alphabet tjener også gode penger på det meste selskapet driver med, som helseselskapet Verily, internettleverandøren Fiber og hjemmeelektronikkselskapet Nest samt fra skybusinessen og salg av fysisk elektronikk.(Vilkår)

Se trailer: «Deep State»
01:30
Publisert: