Fredag ble skilsmissen mellom Amazon-sjefen Jeff Bezos og MacKenzie Bezos endelig, etter at Amazon-sjefen og hans kone i januar annonserte at de skulle gå hver til sitt.

I skilsmisseoppgjøret sikret MacKenzie seg 19,7 millioner aksjer i Amazon.com Inc, noe som tilsvarer et eierskap på fire prosent.

Ifølge Bloomberg har disse aksjene en samlet verdi på 38,3 milliarder dollar, eller 327,2 milliarder norske kroner. Skilsmissen er historiens dyreste.

Dette gjør at MacKenzie Bezos nå befinner seg på 22. plass på Bloomberg Billionaires Index, foran blant andre Tesla-gründer Elon Musk.

Jeff Bezos, grunnlegger og CEO i Amazon, sitter fortsatt på 12 prosent av selskapet og beholder sin posisjon som verdens rikeste person.

I mai lovet MacKenzie Bezos å gi mer enn halvparten av sin formue til filantropi gjennom stiftelsen «Giving Pledge».

Jeff Bezos har tidligere skrevet på Twitter at paret er gode venner – til tross for bruddet.

– Hvis vi hadde visst at vi kom til å skille oss etter 25 år, ville vi likevel gjort det samme igjen. Vi har hatt et flott liv sammen som et ektepar, og vi ser også en herlig fremtid, som foreldre, venner, og partnere i forretninger og prosjekter, og som enkeltpersoner som går nye veier og søker nye eventyr. Selv om ordene vi bruker om hverandre kan ha endret seg, forblir vi en familie, og gode venner, skrev Amazon-sjefen i januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.