I oktober ble Microsoft tildelt en stor skykontrakt med Pentagon. Kontrakten har en verdi på om lag 92 milliarder norske kroner.

Fredag leverte Amazon.com Inc et søksmål som bestrider denne tildelingen. Søksmålet ble levert forseglet til en føderal domstol, og innholdet er ikke offentlig kjent, melder nyhetsbyrået Reuters.

Selskapene Microsoft, Amazon og Oracle kjempet om å få kontrakten i det som har vært en omstridt anbudsprosess. Det kom tidlig spekulasjoner om at Amazon ville bli tildelt kontrakten. Teknologigigantene Oracle og IBM slo tilbake med nye bud, og Oracle utfordret også anbudsprosessen i en føderal domstol, men tapte.

Amazon har tidligere hevdet at det var en politisk beslutning å tildele kontrakten til Microsoft, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmeligstemplede data. Det skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.