Verdens rikeste person Jeff Bezos er enda rikere etter de gode resultatene torsdag kveld. Netthandelselskapet setter resultatrekord for fjerde kvartal på rad.

Amazons grunnlegger og toppsjef Jeff Bezos.
Amazons grunnlegger og toppsjef Jeff Bezos. (Foto: Cliff Owen/AP/NTB Scanpix)

Amazon leverer et resultat på 3,6 milliarder dollar for første kvartal, tilsvarende 7,09 dollar per aksje, med en omsetning på 59,7 milliarder dollar. For samme kvartal ifjor var resultatet på 3,27 dollar per aksje på en omsetning på 51 milliarder dollar.

Analytikernes spådommer på forhånd var også positive, men langt mer moderate. De hadde i snitt regnet med et resultat på 4,70 per aksje, men de traff helt riktig på omsetningen.

Amazons kjernevirksomhet, altså netthandel, er fortsatt lokomotivet, og hjemmemarkedet i USA er desidert viktigst med godt over halvparten av omsetningen.

Amazon Web Services, selskapets skytjenester, gjør det knallbra, og mye bedre enn ventet, med et resultat på 2,2 milliarder dollar av en omsetning på 7,7 milliarder dollar.

På de fire siste kvartalene har Amazon et resultat på 12 milliarder dollar. Det betyr at Amazon og Bezos har tjent over hundre milliarder kroner det siste året.

Amazon-aksjen var helt uendret i regulær handel på børsen torsdag. Etter at resultatene ble lagt frem er aksjen opp vel én prosent i handel etter børsslutt.

Med en markedsverdi på knapt 950 milliarder dollar ligger Amazon såvidt bak Microsoft og Apple som er nummer én og to.

Amazon påvirker nesten alle bransjer og ikke minst dine shoppingvaner.

Hør siste episode av DN-podkasten «Finansredaksjonen». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.