Et av verdens største nettsteder for elektronisk handel – Amazon – er nok en gang i hardt vær. I forbindelse med oppryddingen i falske brukeranmeldelser er det blitt avdekket flere tilfeller der ansatte har solgt intern informasjon videre til tredjeparter, skriver Wall Street Journal.

Kilder opplyser til avisen at ansatte selger interne salgstall og kunders e-postadresser til mellommenn, som igjen selger informasjonen videre. I tillegg hjelper de ansatte til med å slette negative brukeranmeldelser mot betaling.

Ifølge den amerikanske avisen er praksisen spesielt vanlig i Kina, der lønnen i selskapet er relativt lav. Bestikkelsene til de ansatte spenner mellom 80 og 2000 dollar.

Det er også avdekket noen tilfeller i USA. En talskvinne for Amazon bekrefter til avisen at de undersøker anklagene, og at de har installert systemer for å begrense de ansattes tilgang til informasjon om kunder.

– Vi krever at våre ansatte har en høy etisk standard. Alle som bryter med vår kodeks står overfor disiplinærstraff, inkludert oppsigelse og potensielle juridiske og strafferettslige sanksjoner, sier hun til avisen.

Selskapet vurderer også å gå til rettslige skritt mot alle som har vært involvert i bestikkelsene.

– Vi har nulltoleranse for misbruk av våre systemer og hvis vi finner de involverte, vil vi ta umiddelbare grep mot dem, sier talskvinnen.

Ifølge Wall Street Journal selger over to millioner kjøpmenn produktene sine på Amazons nettsider. Det er anslått at 550 millioner produkter er tilgjengelig, og at selgere må kjempe hardt for at deres produkt skal vises øverst i søkeresultatene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Finanskrisen forklart på halvannet minutt
Da den amerikanske banken Lehman Brothers gikk konkurs 15. september 2008, stoppet verden opp.
01:32
Publisert: