Kuttene kan ramme så mange som 20 prosent av de ansatte i flyselskapet. Selskapets ledelse sier antallet kan reduseres dersom mange nok ansatte tar sluttpakker eller går med på delvis betalt permisjon i to år.

American Airlines håpet i det lengste å unngå nedbemanning fordi selskapets ledelse trodde etterspørselen etter flyreiser ville ta seg opp igjen når spredningen av koronaviruset avtok.

– Det har dessverre ikke vært tilfelle. Og med økende smittetall og gjeninnføringen av restriksjoner i flere delstater, synker etterspørselen etter flyreiser, sier administrerende direktør Parker og president Robert Isom i et skriv til de ansatte.

Antall flyreiser stupte med 95 prosent fra tidlig i mars til midten av april, før det steg jevnt fram mot juli. Da flatet veksten ut med de økende smittetallene i flere delstater.

Amerikanske flyselskap har fått opp mot 25 milliarder dollar i krisehjelp mot å ikke kutte jobber før oktober. Støtten ser nå til å ha utsatt de store jobbkuttene i amerikansk luftfart.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.