NBC melder mandag kveld at Andrew McCabe går av, nesten to måneder før han opprinnelig skulle pensjoneres. Mandag ble det klart at McCabe trekker seg fra sin stilling med umiddelbar virkning.

Dette skjer bare en drøy måned før McCabe skulle gå av med pensjon. McCabe har vært gjenstand for kritiske Twitter-angrep fra presidenten etter det ble kjent at McCabes kone hadde mottatt en valgkampdonasjon på vegne av Trumps valgrival Hillary Clinton i 2015.

Det hvite hus benekter

En kilde i regjeringen bekrefter overfor nyhetsbyrået afp mandag at McCabe trekker seg fra sin stilling på grunn av kritikken fra Trump.

Dette ble benektet av Det hvite hus på en pressekonferanse mandag. Presidentens pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders benektet at Trump eller hans administrasjon har hatt noe med avgjørelsen om at McCabe trekker seg eller at Det hvite hus har utøvd utilbørlig press for at McCabe skulle trekke seg.

Sanders kommenterte derimot kort at presidenten er opptatt av å få pressens «Russland-feber» ut av systemet.

Epost-saken

McCabe jobbet tett med tidligere FBI-sjef James Comey under etterforskningen av epost-saken mot Hillary Clinton i 2016.

Byrået konkluderte den gang med at Clinton ikke hadde gjort noe straffbart. Begge var involvert i de tidlige stadiene av den pågående Russland-etterforskningen.

McCabe fungerte som FBI-sjef i tre måneder i fjor etter at forgjengeren James Comey fikk sparken av Trump i mai.(Vilkår)

Elektriske biler? – Å kaste bort en hel masse penger
Oljeboomen i Texas har satt fart på bilsalget. Ikke i noen annen delstat i USA selges det så mange store pickuper eller suver. Vil elektriske biler slå igjennom i den oljerike staten, slik Tesla har gjort i California?
02:02
Publisert: