Mandag startet rettssaken mot gruppen som er mistenkt for å ha stått bak kuppforsøket sommeren 2016. Rettssaken holdes i Sincan utenfor Ankara, i Tyrkias største rettssal, som er spesialbygd for disse sakene.

43.000 ble pågrepet i kjølvannet av kuppforsøket, og ifølge en rapport fra Amnesty International, lagt frem natt til mandag, har over 100.000 ansatte i offentlig sektor blitt sparket i etterkant.

– Tyrkiske myndigheters reaksjoner i tiden etter kuppforsøket har lagt mange menneskers liv i grus. Ikke bare har mange mistet jobbene sine, men de har fått sine profesjonelle og private liv knust, sier Andrew Gardner, som er Amnesty Internationals Tyrkia-ekspert.

– Disse menneskene er pekt ut som terrorister. De er fratatt sine karrierer og er hindret fra å finne nye muligheter, sier han.

Mandag ble to menn pågrepet etter å ha sultestreiket i 75 dager i protest mot at de ble oppsagt etter kuppforsøket, melder Afp.

Nord-Korea viser muskler i ny video
Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede under en militærøvelse tirsdag. Det er den statlige TV-stasjonen KRT som har publisert videoen 28.4.2017 og skal vise en skyteøvelse med tyngre militært materiell.
03:25
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.