Mexicos president Andres Lopez Obrador opplyste fredag at nasjonalgarden utplasseres langs grensen mot Guatemala og på andre steder i landet.

Han sier han håper å kunne opprettholde dialogen med USA og er optimistisk med tanke på de pågående forhandlingene i Washington.

– Men migrasjonsspørsmålet kan ikke løses militært, advarer Lopez Obrador.

Også president Donald Trump har ytret seg optimistisk om handelsforhandlingene med Mexico og tvitret fredag at «det er god mulighet» for at de to landene blir enige om en avtale.

Trump kunngjorde forrige uke at USA innfører toll på fem prosent på alle mexicanske varer som importeres til USA fra 10. juni. Tollsatsen vil øke til ti prosent 1. juli, og deretter med fem prosentpoeng hver måned, inntil den når 25 prosent 1. oktober, hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen til USA.

Ifølge USAs visepresident Mike Pence har samtalene med Mexico om migrantstrømmen vært oppløftende, men han sier det ikke er nok til å hindre den varslede tolløkningen og at den innføres mandag som planlagt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.