Uttalelsen fra statsministeren kommer i et intervju med den tyske kanalen ARD. I intervjuet sier hun at USAs president ikke gjør ting enklere, men ønsker å fortsette samtalene de to imellom.

Merkel sier at Tyskland uansett vil støtte slutterklæringen, hvor det blant annet heter at G7-landene skal bekjempe proteksjonisme, forhindre at Iran får atomvåpen og sørge for at Verdens handelsorganisasjon (WTO) skal moderniseres.

Trump valgte kort tid etter offentliggjøringen av den åtte sider lange slutterklæringen å trekke sin støtte til den. Det gjorde han sin vane tro på Twitter.

Årsaken skal være at Trump ikke var fornøyd med uttalelsene fra Canadas statsminister Justin Trudeau i etterkant av møtet, der han blant annet varslet et proporsjonalt svar på USAs metalltoll.

USAs president Donald Trump kritiserer Canadas statsminister Justin Trudeau på nytt etter at han trakk USAs støtte til G7-erklæringen.

- Og så spiller Justin såret

Natt til mandag var Trump, som er på plass i Singapore dagen før toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, tilbake med kritikk mot Canadas statsleder.

Twitter skriver Trump at rettferdig handel bør kalles tøvete handel når den ikke er gjensidig og viser til at Canada tjener nesten 100 milliarder dollar i handel med USA.

– Og så spiller Justin såret når han blir avslørt, legger han til i tweeten.

– Hvorfor skal jeg, som president av USA, tillate land å fortsette å ha store driftsoverskudd, som de har hatt i flere tiår, mens våre gårdsbrukere, arbeidere og skattebetalere har en så stor og urettferdig pris å betale? Ikke rettferdig for det amerikanske folk. 800 milliarder dollar i handelsunderskudd …, skriver Trump.

Årsaken til at Trump trakk USAs støtte til G7-erklæringen, skal ha vært at Trump ikke var fornøyd med uttalelsene fra Trudeau i etterkant av møtet, der han blant annet varslet et proporsjonalt svar på USAs metalltoll.(Vilkår)

Wiedswangs gardinpreken
DNs kommentator om Trump, toll, handelskrig og gardinpreken.
01:18
Publisert: