Donald Trump og hans administrasjon er ikke like godt organisert som EU, ifølge Europakommisjonens president Jean Claude Juncker.

Det sier han i et intervju med Politico, ifølge CNBC.

– Vi er bedre organisert enn Trump-administrasjonen. Hvis det er noen interne problemer, blir de løst i en direkte samtale i stedet for å sparke folk, sier Juncker i intervjuet.

Måtte gå etter ti dager

På spørsmål om de seneste nyhetene fra Det hvite hus, svarer Juncker at han synes det er forbløffende hvordan Trumps nylig sparkede kommunikasjonssjef Anthony Scaramucci måtte gå av etter bare ti dager i stillingen.

I en pressemelding kort tid etter nyheten om at Scaramucci ble fjernet skrev Det hvite hus at «Mr. Scaramucci følte at det var best å gi stabssjef John Kelly muligheten til å begynne med blanke ark og til å bygge sitt eget team».

Det kom kun få dager etter at Trump byttet ut Reince Priebus som stabssjef i Det hvite hus med John F. Kelly (67). Priebus sine 189 dager er en av de korteste periodene en stabssjef har sittet i moderne amerikansk historie.

– Reince er en bra mann. John F. Kelly vil gjøre en god jobb, han er en «great american», sa Trump til reportere like etter nyheten kom ut.

Tror eurosonen kunne kollapset

Trump har støttet Storbritannias beslutning om å forlate EU og har ved flere anledninger foreslått at flere land burde gjøre som Storbritannia. EUs ledere har ikke gjort noe forsøk på å skjule sin irritasjon over dette.

I intervjuet med Politico sier Juncker at han forklart til Trump at han må slutte å håpe på at andre land skal etterligne Storbritannia.

Han sier også at dersom han ikke hadde klart å holde Hellas inne i EU under landets finanskrise ville eurosonen ha kollapset.

– Hvis ikke kommisjonen hadde forsikret seg om at Hellas ikke ble kastet ut av eurosonen i 2015, så ville balansen vært mindre bra. På det tidspunktet kjempet jeg hardt for stabiliteten i eurosonen, spesielt for Hellas. Hvis jeg ikke hadde gjort det, ville eurosonen ha kollapset, sier Juncker.

Han mener blant annet denne erfaringen gjør at han klarer å holde ut Trump og brexit.(Vilkår)

Fra Oslo til Trondheim på 30 minutter i Hyperloop?
«Fremtidens hurtigtog» gjorde vellykket prøvetur i 310 km/t.
00:24
Publisert: