Etter at Donald Trump vant presidentvalget i november har aksjemarkedet fått seg et solid løft i USA: Fra 7. november og frem til fredag har S&P 500 steget med 13,4 prosent, Nasdaq Composite er opp 20,2 prosent, mens Dow Jones-indeksen er 15,5 prosent høyere.

Og «Trump-løftet» har forplantet seg videre til topplederlønningene, skriver The New York Times, som har fått rådgivningsselskapet Equilar til å utarbeide en liste over de 200 best betalte topplederne i USA i 2016 målt etter verdien av den totale lønnspakken.

Se hele listen her (ekstern lenke).

Investorene har begeistret seg over aksjefesten, men mange toppsjefer i USA har også hatt god grunn til å gni seg i hendene. Årsaken er at høyere aksjepriser kan føre til høyere topplederlønninger, selv om selskapsresultatene ikke nødvendigvis er noe å rope hurra for. Dette ser ut til å være tilfelle for mange selskaper akkurat nå, ifølge The New York Times.

Godt belønnet for gigantfusjon

Gjennomsnittskompensasjonen for de 200 best betalte toppsjefene i USA steg to prosent fra 2015 til 2016, til 19,7 millioner dollar (165,2 millioner kroner).

Aller best lønnspakke fikk Thomas M. Rutledge i Charter Communications. Han tjente totalt 98 millioner dollar (822 millioner kroner), hvorav 78 millioner er aksjeopsjoner.

Rutledge havnet helt øverst på listen etter å ha fullført selskapets gigantfusjon, da Charter overtok Time Warner og en mindre konkurrent for 65 milliarder dollar. Det fikk Rutledge fett betalt for. 

Internett- og tv-selskapet Charter Communication hadde dessuten en formidabel aksjeoppgang i fjor. Aksjen steg 42 prosent i regnskapsåret 2016, til tross for at selskapet scoret svært lavt på kundetilfredshet.

Høy aksjekurs - fet lønn

På andreplass på listen havner CBS-sjef Leslie Moonves, med en total lønnspakke på 68,6 millioner dollar (575 millioner kroner).

Blant de ti best betalte toppsjefene i USA er også Estee Lauder-, Nike- og Oracle-sjefene.

Det er i alt 31 finanstoppsjefer på Equilar's toppliste. 17 av dem fikk lønnsøkning i fjor og samtlige 17 selskaper sa at aksjekursen hadde innvirket på topplederlønningene. 

Amerikanske selskaper går i økende grad vekk fra cash-bonuser og mot tildeling av aksjer for å belønne toppsjefer, viser en ny trend.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: