Ferske tall fra arbeidsmarkedet i USA viser at 225.000 flere jobber kom til i januar, mot 145,000 arbeidsplasser i desember.

Det forventede tallet for januar måned var 165,000, og tallene overgikk med andre ord all forventning.

I forkant påpekte flere analytikere at dersom tallene ble sterkere enn forventet, så kunne man takke finværet for det – fordi det gir et løft til bygningsarbeid og noe annen industri.

– ADP (byrået som samler inn data på arbeidsmarkedet, journ.anm.) så en del effekter av været i desember også, uten at det dukket opp på den offisielle oversikten, sa Diane Swonk, sjefanalytiker ved Grant Thorton ifølge CNBC.

– Hvis vi får en stor overraskelse, så skyldes det været, meldte hun i forkant av arbeidstallene.

Ifølge NOAA, det amerikanske luft- og vannadministrasjonen, var temperaturene i januar målt til den femte varmeste måneden målt. Det ble også den tredje våteste. Bloomberg melder at det i «værsensitive sektorer» er ansatt 44.000 flere i januar måned.

Arbeidsledigheten i USA holder seg på 3,6 prosent, som har vært standard siden i fjor høst. Det er det laveste på 50 år.

– Arbeidsmarkedet viser ingen tegn til å sakke ned, skriver DNB i en melding fredag like etter at tallene ble kjent.

Banken påpeker at utdannelse, helse og bygningsarbeid er i sterkest vekst, leverer produksjonssiden de svakeste tallene, og omtaler også tallene som mye sterkere enn forventet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.