Med 65 prosent av stemmene opptelt har Fernández 47,21 prosent av stemmene, mens sittende president Mauricio Macri har 41,42 prosent, viser de første offisielle tallene.

Fernández vil arve landets økonomiske krise, som har utløst frustrasjonen som igjen har medført både høy valgdeltagelse og trolig at Fernández fikk større oppslutning enn sittende president Mauricio Macri.

Valgdagsmålinger

Det er stor spenning knyttet til om Fernández vil makte å snu økonomien, og sterke følelser i sving. Søndag hadde flere hundre støttespillere samlet seg utenfor leilighetsbygningen der han bor, ropte navnet hans taktfast og veivet med det argentinske flagget.

Feiringene brøt ut etter de første valgdagsmålingene som viste at han lå an til å vinne. Kanalene TN, C5N og América local television spådde alle seier til Fernández. De oppgir ikke prosentvis fordeling av stemmer, ettersom det ikke er tillatt etter argentinsk lov.

Fredelig valg

Ifølge myndighetene gikk valget relativt fredelig for seg søndag, og valglokalene stengte 18.30 lokal tid.

Fernández' visepresidentkandidat er tidligere president i landet, Cristina Fernández, som styrte Argentina fra 2005 til Macri tok over i 2015.

Fernández og Fernández er ikke i familie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.