– Det er umulig for oss å bevege oss videre fra det siste tilbudet, sa Fernandez i en uttalelse på argentinsk fjernsyn mandag.

regjeringen avviste tilbudet etter at kreditorene tidligere mandag gjorde det samme med regjeringens siste tilbud.

Detaljene i kreditorenes tilbud er ikke kjent. Regjeringens siste tilbud var en forbedring fra forrige tilbud som myndighetene presenterte overfor kreditorgruppene. regjeringen foreslo blant annet å redusere avdragsfriheten fra tre år til ett år, og med start på de første innbetalingene i september 2021. Det var likevel ikke godt nok for kreditorene.

– Argentinas tilbud er ikke bra nok til at kreditorgruppene kan godta det, het det i en uttalelse fra kreditorene tidligere mandag.

De la til at de ikke ville være i stand til å overholde regjeringens frist til å inngå enighet innen 4. august. Men de ga likevel uttrykk for at de har tro på en løsning som vil sikre fremtidig økonomisk bærekraft for landet.

De tre største problemene med vaksinen
Utfordringene kommer når vaksinen er klar.
02:25
Publisert:

Striden dreier seg om hvordan Argentinas gjeld på 66 milliarder dollar kan restruktureres. Beløpet utgjør om lag en femtedel av landets totale gjeld på 324 milliarder dollar, noe som utgjør rundt 90 prosent av landets bruttonasjonalprodukt (bnp).

Argentinas økonomi har vært i resesjon siden 2018. Koronapandemien har forverret situasjonen ytterligere. Det internasjonale pengefondet (IMF) anslår at landets økonomi vil krympe med 9,9 prosent i år.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.