Det lovet Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui i en uttalelse søndag. Energiministeren ville ikke utelukke at det massive strømbruddet søndag morgen kan skyldes et cyberangrep, men sa at det likevel ikke er hovedhypotesen det arbeides etter.

En etterforskning av hva som skjedde, er satt i gang. En offentliggjøring av hva som var årsaken, er ventet om syv til ti dager.

Strømmen var søndag kveld i ferd med å komme tilbake etter at hele Argentina, med 44 millioner innbyggere, og nabolandet Uruguay, med 3,3 millioner, var helt uten strøm på morgenen. Det skal også være registrert strømbrudd i Paraguay og det sørlige Brasil, melder BBC.

Oppdaget ustabilitet

Det statlige argentinske energiselskapet Edsur har opplyst at strømmen forsvant klokken 07.07 søndag morgen, lokal tid. Ifølge energiselskapet UTE i Paraguay forsvant strømmen ett minutt senere og rammet da hele landet.

Strømmen ble automatisk slått av på grunn av at en ustabilitet ble oppdaget i strømnettet, opplyste energiminister Lopetegui. Strømmen ble slått av trass i at det ikke var registrert noen form for overbelastning i nettet.

I det tett befolkede området rundt hovedstaden Buenos Aires kom strømmen tilbake etter noen timer søndag, og åtte timer etter at strømmen ble borte hadde 56 prosent av landet fått elektrisiteten tilbake.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.