– Det er nødvendig å innføre en rekke ekstraordinære tiltak for å sikre at økonomien fungerer normalt, for å opprettholde aktivitetsnivå, sysselsetting og for å beskytte forbrukerne, opplyste regjeringen søndag.

Tiltakene innebærer at det innføres begrensninger på kjøp av utenlandsk valuta, melder BBC. Eksportrettede bedrifter må nå søke sentralbanken om tillatelse til å selge pesos for å kjøpe utenlandsk valuta, og for å overføre penger utenlands.

Sentralbanken opplyser at tiltakene er nødvendig for «å opprettholde valutastabilitet». Verdien på Argentinas valuta peso har falt kraftig.

Privatpersoner kan fortsatt kjøpe amerikanske dollar, men må ha tillatelse hvis de vil kjøpe mer enn 10.000 dollar i måneden. Men det innføres ingen begrensninger på uttak av dollar fra folks egne bankkontoer, i motsetning til situasjonen under landets største økonomiske krise i 2001.

Det internasjonale pengefondet (IMF) ga i fjor grønt lys for å gi et lån på 56 milliarder dollar til Argentina. Landet ber nå om betalingsutsettelse. IMF gjennomgår nå søndagens kunngjøring fra Buenos Aires, heter det i en uttalelse.

– IMFs stab vil være i tett kontakt med myndighetene i tiden som kommer, og IMF vil fortsatt stå sammen med Argentina gjennom denne utfordrende tiden, uttaler IMF.

Argentina har vært i resesjon siden 2018. Arbeidsledigheten er stigende, og inflasjonen er på over 55 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.