– En rød linje er blitt krysset, noe som er uakseptabelt. Jeg oppfordrer alle Nato-partnere til å stille seg opp mot denne oppførselen fra et Nato-medlem, sa Macron natt til fredag etter at EU-toppmøtet i Brussel var over.

– Frankrikes svar er å spørre Tyrkia om en forklaring om dette, sa Macron.

Macron hevdet torsdag at syriske jihadistkrigere har tatt seg inn i konfliktområdet i Nagorno-Karabakh via Tyrkia. Han hevder etterretningsinformasjon viser at det dreier seg om 300 krigere fra det han kaller jihadistgrupper i Aleppo i Syria, har dratt via den tyrkiske byen Gaziantep og videre til Aserbajdsjan.

– Disse krigerne er kjent, sporet og identifisert, hevdet Macron, som la til at han kommer til å ringe til sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan de nærmeste dagene.

Armenia har anklaget Tyrkia for å ha sendt leiesoldater for å støtte Aserbajdsjan. Tyrkia er alliert med Aserbajdsjan.

Separatister av armensk opphav har, med støtte av myndighetene i Armenia, trappet opp kamphandlingene med aserbajdsjanske styrker. Siden søndag er det meldt om minst 100 drepte.

Nagorno-Karabakh er en utbryterregion med i hovedsak armensk-etniske innbyggere, som erklærte seg uavhengig fra Aserbajdsjan etter at jernteppet falt. Det er imidlertid ikke anerkjent som uavhengig av noen land.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.