Kim møtte onsdag den sørkoreanske delegasjonen ledet av spesialutsending Chung Eui-yong i Pyongyang. På møtet ble partene enige om rammene for et toppmøte mellom Kim og Moon senere i september, bekrefter sørkoreanske myndigheter.

I etterkant av møtet har det myndighetskontrollerte nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA publisert en sak der Kim siteres på at han ønsker «fullstendig å eliminere faren for en væpnet konflikt og frykten for krig på Koreahalvøya».

«En vugge av fred»

Den nordkoreanske lederen sier videre at han vil forvandle Koreahalvøya til «en vugge av fred, uten atomvåpen og atomtrusler».

USAs president Donald Trump og Kim kom til en vag enighet om atomvåpennedrustning i juni i år da de to møttes i Singapore, men siden det har ting gått i stå. To måneder senere konkluderte Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) med at ingenting indikerer at Nord-Korea har stanset sin kjernefysiske aktivitet.

Trump måtte avlyse utenriksminister Mike Pompeos reise til Nord-Korea i forrige uke på grunn av mangel på framgang i prosessen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Han var verdensøkonomiens mektigste gjennom tiår, og «alle» lyttet til hans mantra
Da krisen slo inn, ble de tatt fullstendig på sengen.
01:57
Publisert: